Prostituatele din Malaga şi-au făcut sindicat. Liderul sindical e o româncă

După ce autorităţile din localitatea andaluză au votat o ordonanţă de urgenţă care înăspreşte sancţiunile pentru prostituţie, practicantele acestei meserii din oraş au decis să se constituie într-o platformă-sindicat pentru a negocia cu Primăria.

 

 

Comisia tehnică, constituită în Malaga pentru abordarea unui plan integral care să însoţească ordonanţa de urgenţă municipală care amendează prostituţia de stradă, beneficiază, începând de luni, de însuşi aportul prostituatelor din localitate, care s-au constituit într-o platformă-sindicat, în fruntea căreia au instalat trei „lideri sindicali”: o româncă, o africană şi o sudamericană, scrie Diario Sur. Femeile se angajează să ducă o campanie de informare în rândul tuturor prostituatelor din Malaga, urmând a le organiza în aşa fel încât să nu încalce legislaţia locală.

Reprezentantele platformei-sindicat au prezentat consilierului Primăriei din Malaga pe probleme de Participare Cetăţenească, Julio Andrade, o serie de propuneri pentru dezbateri, cu obiectivul de a putea să-şi continue activitatea, respectând totodată legea şi a scăpa, astfel, de amenzile prevăzute de ordonanţa municipală.

Revendicările şi angajamentele prostituatelor

De aceea, prostituatele din Malaga cer Primăriei să le aloce o zonă „de lucru” în localitate, pentru a-şi practica meseria. Printre condiţiile cerute de sindicatul prostituatelor: să aibă vad bun, să fie o zonă iluminată public corespunzător şi să fie într-un cartier cunoscut ca sigur, pe ruta patrulelor nocturne de poliţie, pentru a li se garanta o oarecare siguranţă, motivând că în prezent, în zona poligonului industrial Guadalhorce, unde activează acum, au parte frecvent de furturi, agresiuni şi insulte.

La rândul lor, prostituatele se angajează să-şi practice meseria doar după lăsarea întunericului, pentru a nu afecta activitatea comercială din poligonul industrial, să se „amplaseze”, conform legii, la mai mult de 200 de metri de zone locuite şi instituţii de învăţământ, să menţină curăţenia în zona alocată şi să renunţe la „focurile” de lemne la care se încălzesc iarna şi care le semnalează prezenţa „doritorilor”. De altfel, focurile „de tabără” făcute de prostituate noaptea au fost reclamate de patronii firmelor din poligonul Guadalhorce ca una din principalele lor preocupări, datorită riscului mare de incendii, fiind atât de aproape de afacerile lor.

Sindicatul prostituatelor a scris aceste revendicări pe o listă artizanală pe care au copiat-o în mai multe exemplare şi care a fost împărţită tuturor femeilor care practică prostituţia în oraşul andaluz, îndemnându-le să adere la platforma-sindicală.

Julio Andrade, consilierul care s-a ocupat cu elaborarea ordonanţei municipale care incriminează prostituţia, a acceptat o întâlnire cu reprezentantele prostituatelor, fiind însărcinat de acestea cu intermedierea între sindicatul lor şi autorităţile publice.

Edilii locali aplaudă iniţiativa femeilor care practică prostituţia

Edilul a apreciat ca foarte importantă acţiunea de organizare a femeilor care practică prostituţia, ca şi faptul că acestea îşi spun punctul de vedere în vederea găsirii unor soluţii comune, dat fiind că „ele ştiu mai bine ca oricine care sunt beneficiile colectivului din care fac parte şi care nu”.
„De exemplu, noi putem propune inserţia în câmpul muncii a prostituatelor, iar ele să ne arate că acest lucru ar fi imposibil, dat fiind că multe dintre ele nu au acte”, a spus Andrade.

Ordonanţa de urgenţă municipală care a generat discuţiile între prostituate şi autorităţile din Malaga prevede amenzi de până la 1.500 de euro pentru practicarea relaţiilor sexuale în spaţiul public şi interzicerea practicării acestei meserii la mai puţin de 200 de metri de zone rezidenţiale, spaţii comerciale şi instituţii de învăţământ, fiind aprobată luna trecută în Consiliul Local al Primăriei Malaga.

Prostituţia nu este interzisă în Spania

Prostituţia nu este interzisă prin lege în Spania, iar singurele măsuri împotriva acesteia se pot lua dacă se dovedeşte că femeile sunt exploatate sexual, practicând această meserie obligate. Cu alte cuvinte, proxenetismul este ilegal, prostituţia nu.

Pentru alte modalităţi de luptă contra prostituţiei, autorităţile locale şi regionale sunt obligate să-şi pună imaginaţia la contribuţie, pentru a le încadra pe prostituate la alte contravenţii, pentru ca acestea să intre sub incidenţa altor legi. Astfel, în Alcala de Henares, autorităţile au votat o ordonanţă de urgenţă similară celei din Malaga, care le amendează pe prostituate pentru disturbarea ordinii publice, dacă acestea îşi practică meseria la mai puţin de 500 de metri de cartiere de locuinţe, puncte comerciale sau centre de fabricaţie. În provincia catalană Lleida, prostituatele au fost obligate să poarte veste reflectorizante noaptea, în caz contrar urmând a fi amendate pentru că generează „pericol public” pe şosele

Preluat dupa Adevarul.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s