Ceea ce nu pot intelege

Intr-un mediu mincinos,relativ inexistent dotat cu numele Realitate, singurul mod in care creierul poate recunoaste adevarul sub forma pura este sa caute inauntrul meu/tau adevarata realitate nu este bazata pe ierarhii, adevarul se transcede cu fiinta realitatea cu lumea materiala= iluzie .

Realitatea este o manifestare a tuturor simturilor a gandului material a procesului mental. Pe cand adevarul este o oglindire a mediului spiritual , aici si acolo este fara relevanta , acum si atunci tot fara relevanta ,deci ce pot crede ? Dar daca „cred” nu cumva imi suprim singur imaginea formata de simturi asupra relitatii ?

Daca ar fi sa tin cont de tagul dat de Jung asupra inconstientului ar insemna sa cred ca   ,,Inconstientul colectiv este acea imensa zestre spirituala ereditara, rezultata din evolutia omenirii, care renaste mereu, in fiecare structura cerebrala individuala”

Cum imi pot da seama unde pot gasi adevarul?… filozofeaza creierul meu .Cum pot transcede aceasta stare materiala ? Cum pot ajunge la ceea ce eu personal cred ca este adevarat prin notiune si anume ca toti ne nastem cu o cantitate de informatie initiala de care practic nu dispunem dar teoretic exista?

Ce legatura ar putea avea inconstientul cu scenariile vizualizate in somn?

Se spune ca visele sunt manifestarea inconstientului deci informatia la care nu pot ajunge,cea a inconstientului  se manifesta prin vise pe care toti tind sa nu le ia in seama .

Pe psihodialog am gasit un paragraf foarte interesant …

„De regulă, personajele din vis reprezintă părţi încă necunoscute ale noastre, atribute pe care nu vrem sau nu putem să le acceptăm, trăsături de personalitate cu care ne este greu să ne identificăm. Acest lucru este valabil în special în cazul acelor personaje de acelaşi sex şi vârstă cu visătorul. Altele pot face referire la aspecte şi mai adânci din noi, care ţin de inconştientul colectiv. Nu există „reţete” de interpretat vise. Fiecare element din vis are înţelesul său contextual, în funcţie de asociaţiile pe care visătorul le face pornind de la acesta. De aceea, dicţionarul de vise este nu numai un obiect inutil pentru cel care vrea să se cunoască, dar şi un instrument periculos, în virtutea explicaţiilor false pe care le poate oferi.”

Unde imi pot indrepta cugetarea ?

O zi buna !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s